Dansk og litteratur

Undervisningsministeriet - krone

Fælles Mål

Dansk i Folkeskolen: Vejledning fra Undervisningsministeriet.

Dansk-tjek

NETOPGAVER TIL DANSK
Dansk-Tjek er en lille opgavesamling til dansk i 7. - 9. klasse
Først og fremmest træningsopgaver i retskrivning

Husk at bruge Uni-login

Folkeskolens afsluttende prøver og
Alle disse tip er hentet på SKOLEKOM

BØRNENES LITTERATURHISTORIE - elektronisk-med lærervejledning, små filmklip, oplæsning, leksikon over forfattere mv. Rigtig god til inspiration.
Børnenes litteraturhistorie trækker tråde gennem børnelitteraturens historie fra den første børnebog udkom i 1568 og frem til i dag.
Børnenes litteraturhistorie er en litteraturhistorie for børn om børns egen litteratur – skrevet af Torben Weinreich.

Danske reklamefilm - et undervisningsforløb fra Emu'en

elkan.dk - en anden side af sprog og kommunikation

Her findes alle mulige ordbøger lige fra danske idomer til retskrivningsordbogen

Ordbog for slægtsforskere

Udsnit af fjernetjeningen

Danskopgaver - en superside.
Her finder du Danskopgaver - arbejdsopgaver og andet til mange forskellige værker. Nogle ligger i Word andre i pdf- format. Enkelte som publisher-filer

Billedromaner for mellemtrinnet

Billedromaner kan danne udgangspunkt for klassens første litteraturarbejde og også styrke elevernes interesse for at
 læse i fritiden.

Gode ideer og links fra DUDA

Oscar K er verdens eneste, skrivende hund, vi pt. har kendskab til. Oscar K også kendt under pseudonym Ole Dalgaard.
Her kan du også høre forfatteren oplæse tekster

Litteratursider:

www.e-poke.dk/ - danske romaner før 1900

Analyse • Periode • Portræt

Epoke- danske romaner før 1900. 1800-tallets litteraturhistorie på internettet, omhandler et udvalg af romaner fra Jens Baggesen til Johannes V. Jensen. ADL er et arkiv for den klassiske danske litteratur. Her kan man studere forfatterne, deres tekster, som her vises i en integreret sammenhæng med det litteraturhistoriske og det dokumentariske aspekt.

Forside

En hurtig, nem og altid aktuel indgang til danske forfatterskaber.

Denne hjemmeside vil gerne formidle rim, remser, digte, sanglege og mange andre gamle ting på vers.

Også i det kommende skoleår står U-landsorganisationen Ibis bag en ny kampagne til fordel for uddannelse for verdens fattige børn.

Næste år sætter LæseRaketten kurs mod Liberia i Vestafrika, der er et af verdens fattigste lande.

Læsning og læsestrategier - gode ideer fra

Dansk på mellemtrinnet !

Faglig læsning 3.-5. klasse

Der kan nu hentes gratis opgaver til mange af titlerne - lige til at printe ud!
På hjemmesiden findes der introduktion til opgaverne, vejledning i at bruge dem samt gode tips til eleverne om fremlæggelse af en fagbog eller et emne.
De fleste af titlerne kan lånes på PC eller AC.
DanskDansk i folkeskolen - en side fra DUDA, hvor der findes mange gode opgaver til danskundervisningen - en super side.

Billeder/kunst i undervisningen:

med links til kunstbaser over hele verden.

Hent hele verden ind i dit klasseværelse - visuelt!
Få tusindvis af klip fra DRs arkiver direkte ind i din undervisning. Klippene suppleres med undervisningsforløb, lærervejledninger, elevopgaver mv.
Agenten er et godt sted at starte!
Husk at bruge dit UNI-Login!

Klik på billedet

Her er skillingsviser med lyd og noder. Der er en alfabetisk liste over skillingsviser og andre viser. De er delt ind i 9 kategorier fra folkelige viser, over lejlighedssange, fædrelandssange til politiske viser. Her er noget også for den historieinteresserede. Dansk Nationallitterært Arkiv (DNA) Quicklist

Skandinavisk ordbog

Dansk sprognævn

Tekstanalyse: Betalingsside - gratis prøveabonnement i to dage

Kryds og tværsordbog: En hjælp til at løse og lave krydsordsopgaver.

Sprogblomster: Ordsprog, talemåder og citater.

Avisen i undervisningen: Under AvisNet finders bl.a. Journalistens Håndbog, hvor der er hjælp og information om avisens genrer, om billeder, layout og meget mere. Der er endvidere adgang til nyheder fra Ritzaus Bureau og billeder fra Nordfoto. "Interaktivt værksted."

Astrid Lindgrens forfatterskab

- belyser tegneseriens historie og grafiske udvikling, især med hovedvægt på det danske tegneseriemarked.
Hendes egen hjemmeside.
En forfatter man ikke kommer uden om i dansk.

Anne Frank: Har man læst Anne Franks Dagbog i dansk, er der her yderligere oplysninger.

H. C. Andersen Links:
H. C Andersen på EMU: Følg H. C Andersens rejser, få inspiration til danskundervisningen via H. C. Andersens eventyr om legetøj, tingseventyr, eventyrroulette, fortolkning, romantikken og meget mere . Undervisningsforløbene er begrundet i Fælles mål.

Opgaver til 29 eventyr til bogen om H. C. Andrsen fra Gyldendal - klik på ELEV
H. C Andersen: Fra Odense Universitet om H. C. Andersen-Centeret.

H. A. Brorson: Udvalgte salmer og digte fra 1721-1765.

Niels Hartmanns hjemmeside: Du kan læse om hans billedbøger og bøger for børn og unge, samt hans historiske bøger.

Skandinavisk poesi: Engelsk version.

Tilbage til forsiden                                       Tilbage til toppen